Vil du lære mer om kosthold, ernæring, næringsberegning, beregning av kostens energifordeling, samt øvelse i kostberegningsprogram, gir halvårsstudium i kost og ernæring grunnleggende kunnskaper i emnet.
Studiet tilbys ikke høsten 2025
Halvårsstudiet i kost og ernæring gir en innføring i næringsstoffer som karbohydrater, proteiner og fett, samt vitaminer og mineraler. Du vil lære om disse næringsstoffenes ernæringsfysiologiske virkningsmekanismer og påvirkning på menneskers helse. Studiet gir videre en innføring i metoder innen kostholdsforskning og norske kostholdsanbefalinger. Studentene tilegner seg ferdigheter i næringsberegning og beregning av kostens energifordeling, samt hvordan man kan vurdere kostholdet ved hjelp av et kostberegningsprogram. I tillegg vil du tilegne deg kunnskap om kostråd til den generelle befolkning samt idrettsernæring.
Studiet er primært rettet mot de som ønsker å lære mer om kosthold og ernæring enten i forbindelse med jobb eller av egen interesse. Studiet passer blant annet for yrkesgrupper som fysioterapeuter, frisklivsmedarbeidere, sykepleiere, PTer, kokker og journalister.